van-adem-tot-zang-logo-marja-gamal

Bekijk hier de gratis introductieles van ongeveer 10 minuten en doe vooral mee! In deze les behandel ik een aantal basisbegrippen, zoals aarden, ontspanning, oprichting en houding, ademen en resonans. In de lessen zelf gaan we dieper op al deze onderwerpen in. Voor nu: Veel plezier!

De lessen zijn elk ongeveer 30 minuten lang en hebben allemaal een specifiek onderwerp en een duidelijk doel. Onder de titels van de afzonderlijke lessen kan je een beschrijving vinden van de inhoud ervan.

Het hele pakket van de 6 lessen samen kost €99,-

Vragen? Stuur mij een mailtje.

Je gaat je in rugligging helemaal ontspannen en vervolgens voel waar je adem zich afspeelt. Vanuit je eigen ritme van in- en uitademen ga je geluid geven en resoneren. 

Het ademcircuit is een serie samenhangende oefeningen, waarbij je al ademend en resonerend vanuit de grondligging langzaam tot oprichting komt, terwijl je adem laag in je lichaam blijft doorgaan. 

We gaan dieper in op het resoneren. Wat is het, waar zit het en hoe kan je het voelen. Gericht stemgebruik en fysieke oefeningen helpen je om je bewust te worden van jouw resonans. 

Iedere spierspanning in je lichaam heeft een directe invloed op je klank. We gaan de belangrijkste spieren stretchen, zodat je ontspannen en geaard wordt, en een bewustzijn ontwikkelt van je hele lichaam. 

Het losmaken van spanning in je middenrif, schouders, nek, kaak, lippen en tong zijn essentieel voor een optimale klankvorming en een gezond gebruik van je stem.

In deze les gaan we een aantal basale oefeningen doen, die een weldaad voor je stembanden zijn en die je hele instrument optimaal zullen laten functioneren. 

Een goede warming up is voor zowel je lichaam als je stem een absolute must!

Je gaat er niet alleen beter van klinken, maar je produceert je klanken met meer gemak en bovendien krijg je meer vrijheid om je vocaal te uiten. 

Het is een goede voorbereiding op de volgende stap: de ontwikkeling van jouw stem!